Utskriftsvennlig side   
Menu
 Art from the future
Julie C G Larsen
Julie larsen kom inn i vår sak en uke etter at Lister barnevern tok vår sønn ved bruk av akuttvedtak den 4. juni 2014. Hun var derved ikke med i oppstarten av saken. Vårt første møte med Julie ble derfor i forbindelse med samvær den 12. juni. Hun virket som en grei ung dame den gang. Jeg må vel tilføye at vårt første samvær var ganske så følelsesladet. Dette var upløyet mark for oss.

bilde

Neste samvær ble 26. juni, hvor vi skulle treffe vår sønn på en bowlingbane i Kristiansand. Før samværet deltok jeg på BufEtat's møte i anledning Steven's beredskapshjem. Jeg deltok på alle slike møter. En stund ut i samværet (ca. en halv time), spurte vår sønn oss om følgende:
Har dere hørt at jeg ikke skal bo hos dere. 

Jeg svarte så godt jeg kunne, der og da. Og prøvde også å komme videre, all den tid vi ikke hadde lov til å snakke sak. Men jeg opplyste til Julie den gang at det var fint når vår sønn kom med opplysninger uten at vi måtte trekke disse ut av ham.

Etter dette samværet sendte jeg en eller to E-mail til Lister barnevern og ba dem om å erstatte saksbehandleren vår, som da var Janne Ohnstad. Jeg begrunnet kravet med at vår sak hadde blitt forhåndsdømt. I E-mailen ba jeg også om å få tilsendt referater fra de to samværene vi hadde deltatt i. Svaret kom rimelig kjapt, og dem brukte faktisk advokat Gro Hamre til å svare for seg. Legger opp det vesentlige her.

bilde
bilde

Sammen med referatene fikk vi et vedtak om foreløpig stans i samværene. Dette ble begrunnet med påstand om at vi påvirket vår sønn i samværene.

bilde

bilde

Sammen med vedtaket lå da begge referatene. Jeg legger opp vedtaket fra 26. juni her.

bilde
bilde

Nå vil jeg at dere hører på lydfilen samtidig som dere leser fra referatet. Det er teksten som er uthevet med gul tusj som gjelder. Legg merke til hva Steven sier om hvem som har sagt dette til ham. "Hun som kommer med pa...… så endrer han dette til å snakke med ham. Var vel Janne som hadde med pakke til ham, og beskjed om at han ikke fikk si dette.

For å forstå hvem som informerte Steven om Lister Barnevern's planer for de neste 10 årene, så legger jeg ved referatene fra janne Ohnstad's besøk i beredskapshjemmet en uke før vi hadde dette samværet.

bilde
bilde

Det hører med til historien at vi klaget saken inn til Fylkesnemnda. Lister Barnevern trakk da dette vedtaket. Men før de trakk det, prøvde de å gjøre en avtale med meg om ikke å bruke lydopptaker i fremtiden. De prøvde med alle mulige løsninger, som at den måtte ligge synlig, eller at jeg i hvert fall måtte varsle om opptak. Jeg svarte at jeg kom til å ta opp når det passet meg, og at de kunne få lov til å gruble på dette.

Etter denne hendelsen ble mitt forhold til Lister barnevern rimelig annerledes. Jeg var på vakt hele tiden, og førte streng kontroll med alle referater og ellers hva som skjedde. Kommer mer om dette etter hvert.


Etablert 20210516 Revidert 20210516.1639 www.mobilcrane.com bilde 


 
 
Tell a friend about this page
aeston 
Visitors: 7659 Last modified: 18.08.2023 Persons online: 18
Til toppen